Este küldte LiBerti a szörnyű hírt, hogy az osztrákok nagyon ki akarnak lépni a CERN-ből. Mert, hogy az ő hangjukat nem hallani a tömegben, meg drága, ilyenek. A helyszínről, akit érdekel, itt van pl. ez. Amellett, hogy a sógorság egészen magyaros jellegű orrfelhúzást produkált (a magyarok is fenyegettek ilyennel egy párszor, aztán szerencsére semmi sem lett belőle), a magánvéleményem az, hogy ennek aztán semmi értelme. Most megmondtam, mi?

Na de azért ez mégis esemény, össze is röffent azonnal a CERN válságstáb. A CERN válságstábot mellékesen az ág is húzza mostanában. Hol lerohad a büszkeség, hol hullát találnak, hol le akar lépni egy CERN tagállam. Ma késő esti, a CERN legénységének küldött körlevelében Rolf Heuer főigazgató ennek megfelelően kissé arrogánsan szűkszavúan fogalmazott, melynek lényege: "Nem kell fizetni annyi hozzájárulást! Nem kell. De lényegében beindul az LHC, amit ti is fizettetek, és ha leléptek, egy kanyi eredményt sem kaptok belőle. Meg mehettek máshova csúcstechnológiát tanulni. El lehet menni a CERN-ből. Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!". Khmm... Lejjebb lesz az eredeti levél...

Vajon van-e ennek köze ahhoz, hogy Felicitas Pauss, az osztrák-svájci közös igazgatójelölt bebukta a választást? Na most csak nem jellemző az osztrákokra a piti kis bosszúállás...?

CERN has heard today that a question is being asked in the Austrian Parliament regarding Austria's membership of CERN.

In response to questions we have made the following statement:

CERN would be sorry to lose Austria as one of its Member States and sincerely believes that it would be in Austria's best interests to remain a member. CERN is not only a centre for research, but also for technology and education, and all Member States benefit in these areas.

Moreover, CERN is an organization that fosters understanding between nations, which is particularly important in current times.

Scientists (and the general public) in all countries are eagerly awaiting the start of experiments at the Large Hadron Collider, CERN's major new facility, in which they have invested time, money and intellectual effort over many years. It would seem contradictory to pull out now. Also, to the contrary, there are several countries expressing their wish to join CERN.

Szerző: cernes  2009.05.08. 01:12 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cern.blog.hu/api/trackback/id/tr71109169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása