Szépjónapot mindenkinek. A nyári szünet kissé hosszúra nyúlt, de mindegy, induljon akkor be csikorogva megint a blog, mint nemsokára megint az LHC. A blogszünettel így az LHC leállásnak is adóztunk tisztelettel. Kezdjünk akkor egy könnyed témával.

Szóval, lecsuktak egy feltételezett Al Kaida-s kollégát múlt csütörtökön Franciaországban, itt egy Index cikk róla. Pénteken jött is a körlevél, hogy bár az úriember az LHCb kísérleten dolgozott, közvetlenül nem volt CERN alkalmazott, és hogy a terroristáskodásához semmit sem tudott volna felhasználni a CERN-ből. Na most tekintsünk el attól az érdekes dologtól, hogy talán egy gyilkos terroristával ebédeltem egy asztalnál a múlt héten, de az a véleményem, hogy zavarkeltéshez a CERN kiváló célpont lehet. Az európai és a nyugati tudomány egyik zászlóshajója olyan ambíciózus célokkal, mint pl. világ teremtésének szimulációja (ahogy ezt időnként előadják), esetleg annak elpusztítása (gonosz szabadkőműves cernesek ördögi fejhangon vihogva kenik fel az antianyagot a Földre), stb. Ez pedig bőven sok egy vallási fundamentalistának. Nem beszélve arról, hogy egy merénylet itt elég szép nyilvánosságot kapna. Tehát... mi van, ha a csávó ide végül is beépült, és itt akart valamit összerobbantgatni novemberben?

A CERN biztonságról annyit, hogy áll kint a kapuban egy portás, aki integetve enged be szinte mindenkit. Eddig ez működött, remélem ezután is így lesz, terroristák, húzzatok a Déli Sarkra!

Szerző: cernes  2009.10.12. 17:39 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cern.blog.hu/api/trackback/id/tr621445518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása