A programnak megfelelően lezajlott a Web 20 éves születésnapi bulija. A Globe-ban csak a sajtó és a külön meghívottak élvezhették a helyszínen az eseményeket, a CERN több ezer fős legénysége szokás szerint a kivetítőkön és a webes közvetítésen keresztül kapcsolódhatott be. Ugyanis dolgozni is kellett valakinek. Aztán olyat láttam, amire 20 éve kíváncsi voltam: beüzemelték valamelyik ősi gépet, és azon Tim Berners-Lee demonstrálta az első grafikus web böngészőjét. Jó kis időutazás volt... Aki többet tud, és erre jár, az felvilágosíthatna, hogy valóban az egyik NeXT produkcióját láthattuk?

Az én első böngészőm még a Mosaic volt, emlékszik még erre valaki? Ah, azok a régi szép idők, a KLTE elméleti Fizika Tanszékén éjszaka a kék Indy-k előtt, bámulva a Mosaic állapotsorában hosszú percekig a "stalled" üzenetet... Szép idők voltak!

Az Origó cikke az eseményről.

Szerző: cernes  2009.03.13. 21:30 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cern.blog.hu/api/trackback/id/tr941000815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása